Stiri Jurnalisti Radu Teodor Maltopol: Ritmurile Vieții și Jurnalismul Sonor
Radu Teodor Maltopol: Ritmurile Vieții și Jurnalismul Sonor

Radu Teodor Maltopol: Ritmurile Vieții și Jurnalismul Sonor

Radu Tudor (sau Teodor) Maltopol, născut pe 10 august 1940 în inima Bucureștiului, România, a fost mai mult decât un simplu muzician - a fost o inimă și o voce a jazz-ului.

Pasiunea sa pentru pian l-a transformat într-un pianist de jazz, iar în 1969, în timpul unui captivant turneu organizat de ARIA, a pășit pe pământ olandez și a ales să rămână acolo, aducând cu el ritmurile fascinante ale muzicii sale.

Jurnalismul Sonor și Moștenirea lui Cornel Chiriac

Radu Tudor a devenit cunoscut în lumea jurnalismului sonor sub pseudonimul Radu Teodor. A adus o contribuție semnificativă la redacția muzicală a postului Radio Europa Liberă, secția în limba română. După moartea lui Cornel Chiriac, Radu Teodor a preluat frâiele emisiunii Metronom, devenind o prezență notabilă și respectată printre milioanele de ascultători.

O Evocare Sensibilă și Înălțătoare

În 1999, Radu Teodor Maltopol a adus o evocare semnificativă lui Cornel Chiriac, transmițând emoții și amintiri din vremurile în care jazz-ul și prietenia lor au fost în centrul atenției. În acea perioadă, emisiunile Metronom au devenit o comoară muzicală prețioasă pentru ascultători.

Amintiri din Timpurile Prime ale Jazz-ului în România

Radu Teodor Maltopol își amintește cu căldură de primele întâlniri cu Cornel Chiriac în anii '60, când revista de jazz editată manual de acesta a fost puntea care i-a unit pe iubitorii și practicanții de jazz din București. Revista, transmisă cu pasiune din Pitești, a devenit legătura lor cu lumea vibrantă a jazz-ului românesc. Pentru Radu Tudor Maltopol, muzica și jurnalismul nu au fost doar profesii, ci povești vii în care a trăit și pe care le-a transmis cu pasiune și talent generațiilor ce i-au urmat.

Născut: 10 august 1940 (83 de ani) București, România

Cetățenie: România

Ocupație: muzician de jazz, disc jockey, compositor, jurnalist

Limbi vorbite: limba română, limba germană …

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 13 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 4 ore
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 4 ore
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7