Stiri Jurnalisti Remus Mihai Goțiu: Jurnalist, Scriitor și Luptător pentru Adevăr și Dreptate
Remus Mihai Goțiu: Jurnalist, Scriitor și Luptător pentru Adevăr și Dreptate

Remus Mihai Goțiu: Jurnalist, Scriitor și Luptător pentru Adevăr și Dreptate

Născut pe 6 decembrie 1973, în satul Ilia din județul Hunedoara, Remus Mihai Goțiu și-a descoperit pasiunea pentru cuvinte și adevăr încă de la o vârstă fragedă. Copilăria petrecută în mijlocul frumuseții naturale a zonei l-a învățat importanța autenticității și a curajului de a spune povești adevărate.

Educație și Drumul Către Jurnalism

După absolvirea Colegiului Național „Decebal” din Deva în 1992, Goțiu și-a îndreptat pașii spre Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, unde a studiat Dreptul și Jurnalistica. Educația sa solidă și pasiunea pentru cuvânt l-au pregătit pentru o carieră în jurnalism și scriere.

O Viață Dedicată Jurnalismului și Literaturii

Debutând în presa scrisă și la radio în 1993, Goțiu a explorat toate aspectele jurnalismului, de la sport și social la politică, cultură și economie. A colaborat atât cu publicații locale, precum Clujeanul, Ieșeanul, Deveanul și Bihoreanul, cât și cu cele naționale, inclusiv Ziarul Financiar. În 2006, a devenit redactor-șef la Ziarul Clujeanului, Clujeanul și Viața Clujeanului, contribuind semnificativ la scena media din Cluj.

Un Scrisor al Adevărului și al Investigării

Goțiu nu s-a ferit să aducă în lumină subiecte controversate și lupta pentru adevăr. Implicat în analiza profundă a problemelor sociale și politice, a fost un avocat vocal al Roșiei Montane, subiect pentru care și-a dedicat peste 11 ani din viață. Cartea sa „Afacerea Roșia Montană”, considerată un „manual de istorie a ultimilor 23 de ani”, a adus la lumină maladiile sociale și politice ale sistemului.

Pas cu Pas, Cuvânt cu Cuvânt: O Luptă Continuă

Goțiu nu s-a oprit niciodată în drumul său pentru adevăr și dreptate. În ciuda controversei și a agresiunilor fizice pe care le-a suferit în timpul emisiunilor și a amenințărilor, el a rămas o voce puternică în jurnalismul românesc. Premii precum Festivalul internațional Lucian Blaga și Gala SuperScrieri au răsplătit angajamentul și devotamentul său față de presă liberă și autenticitate.

Un Călător Curajos în Lumea Adevărului

Remus Mihai Goțiu este un exemplu de curaj și determinare pentru tinerii jurnaliști și scriitori din România. Cu fiecare articol scris și cu fiecare bătălie pentru adevăr dusă, el își întărește locul în istoria jurnalismului și literaturii românești, reprezentând o voce puternică și independentă în lumea media contemporană. Cu fiecare cuvânt, el demonstrează că adevărul este mai puternic decât orice controversă și că lupta pentru dreptate este un angajament de o viață.

Nume la naștere: Remus Mihai Goțiu

Născut: 6 decembrie 1973 (49 de ani) Ilia, Hunedoara, România

Ocupație: activist, politician, scriitor …

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 20 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
  In urma cu 6 zile
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 7 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 7 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7