Stiri Jurnalisti Mihai Cosma: Portretul unui Muzicolog
Mihai Cosma: Portretul unui Muzicolog

Mihai Cosma: Portretul unui Muzicolog

Mihai Cosma s-a născut pe 16 octombrie 1965, în capitala României, București. Cu rădăcini adânc înfipte într-o familie de muzicieni, a fost binecuvântat să crească sub umbra părinților săi pasionați de muzică.

Tatăl său, Octavian Lazăr Cosma, a fost un muzicolog eminent și academician, membru al Academiei Române, în timp ce mama sa, Elena Cosma, s-a dedicat artei pianului cu pasiune și talent.

Tragedia a bătut la ușa familiei în timpul adolescenței lui Mihai, când bunicii săi din partea tatălui, Lazăr și Aurelia, au fost victime ale masacrului de la Treznea din septembrie 1940. Această pierdere tragică a adâncit pasiunea lui Mihai pentru istoria și importanța muzicii în viața oamenilor, inspirându-l să devină un expert în domeniu.

Educație și Evoluție Academică

Mihai și-a început călătoria muzicală studiind pianul la prestigiosul Liceu de Muzică „George Enescu” din București sub îndrumarea profesoarei Dina Stancu. A continuat apoi studiile la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, unde și-a perfecționat cunoștințele în domeniul muzicologiei sub îndrumarea tatălui său. Determinat să-și îmbunătățească abilitățile, Mihai a obținut o licență în regie de teatru muzical la Academia de Muzică din București și a devenit doctor în muzicologie în 2000.

Contribuții Didactice și Culturale

Mihai Cosma nu este doar un muzicolog și critic muzical; este și un profesor universitar dedicat la Universitatea Națională de Muzică București. A ghidat și a format generații de studenți în domeniul muzicologiei, inspirându-i să își urmeze pasiunea pentru muzică. A participat activ în numeroase comisii și juriuri, atât la nivel național, cât și internațional, aducându-și contribuția la dezvoltarea artei muzicale în România și în lume.

Jurnalist și Promotor Cultural

Cu un condei iscusit și o pasiune ferventă pentru muzică, Mihai Cosma a devenit un prolific jurnalist și redactor. A scris peste 800 de articole pentru publicații naționale și internaționale, contribuind la creșterea aprecierii muzicii în rândul publicului larg. A realizat emisiuni la Radio România Muzical și a fost prezent în numeroase emisiuni de radio și televiziune, împărtășindu-și cunoștințele și pasiunea pentru muzică.

Proiecte și Contribuții Remarcabile

Unul dintre cele mai semnificative proiecte ale lui Mihai Cosma este fondarea și coordonarea Concursului Internațional ”Le Grand Prix de l'Opera”, un eveniment de prestigiu care a devenit un renume în lumea muzicală internațională. A coordonat și a inițiat numeroase proiecte editoriale, expoziții și evenimente culturale, promovând arta și cultura românească în întreaga lume.

O Moștenire Culturală Durabilă

Cu pasiunea sa neobosită pentru muzică și cultura românească, Mihai Cosma a lăsat o amprentă profundă în lumea muzicală și academică. Prin eforturile sale continue, a contribuit la crearea unei moșteniri culturale durabile, inspirând și educând generații de artiști și iubitori de muzică în întreaga lume.

Născut: 16 octombrie 1965 (58 de ani) București, România Modificați la Wikidata

Părinți: Octavian Lazăr Cosma, Elena Cosma …

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 20 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Gheorghe Erizanu: Povestea Unui Viziunear Literar și Cultural
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Marilena Rotaru: Jurnalista Casei Regale a României
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Emilia Șercan: Vocea Curajoasă a Jurnalismului Românesc
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Rodica Culcer: O Jurnalistă Passionată și Curajoasă
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Melania Medeleanu: Jurnalism și Implicare Socială
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Elena Irimia
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7