Stiri Jurnalisti Marcela Topor: Povestea unei Jurnaliste și a Legăturii Sale cu Catalonia
Marcela Topor: Povestea unei Jurnaliste și a Legăturii Sale cu Catalonia

Marcela Topor: Povestea unei Jurnaliste și a Legăturii Sale cu Catalonia

Născută pe 8 septembrie 1976 în orașul Vaslui din același județ, Marcela Topor și-a început călătoria prin lumea cunoașterii la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, unde și-a obținut licența în filologie engleză. A fost aici, în rădăcinile culturale ale României, că și-a dezvoltat pasiunea pentru cuvinte și comunicare.

Întâlnirea Destinului în Catalonia

În 1996, în timpul unui turneu cu Teatrul studențesc Ludic, Marcela a avut șansa de a cunoaște o personalitate remarcabilă, Carles Puigdemont, care, la acea vreme, era directorul căminului cultural gazdă pentru festivalul local de teatru din Girona, Catalonia. Întâlnirea lor avea să devină punctul de plecare al unei povești de dragoste și angajament pentru Catalonia.

Dragostea, Căsătoria și Stabilirea în Catalonia

Doi ani mai târziu, după ce și-a încheiat studiile, Marcela și Carles și-au unit destinele prin căsătorie și au ales să-și construiască viitorul în Catalonia. Astfel, au îmbrățișat cultura și peisajul catalan, aducând o notă aparte și multiculturală în viața lor.

Cariera Jurnalistică și Angajamentul în Cauza Catalană

Marcela Topor nu este doar partenera de viață a lui Carles Puigdemont, ci și o jurnalistă talentată și angajată. Conducând Catalonia Today, un ziar în limba engleză, și moderând programul de televiziune "Catalan Connections," ea aduce în prim-plan povești și interviuri cu rezidenți străini în Catalonia. Astfel, se implică activ în promovarea și înțelegerea culturii catalane la nivel global.

Viața de Familie și Adopția Ideologiei Separatiste

Cu două fiice în familie, Marcela Topor și soțul ei s-au alăturat ideologiei separatiste catalane. Cei doi au devenit figuri de referință în susținerea dreptului la autodeterminare al Cataloniei. Marcela Topor, stăpânește cu grație limbile română, catalană, engleză și spaniolă, reflectând diversitatea și deschiderea sa către culturi variate.

Astfel, Marcela Topor reprezintă nu doar o jurnalistă de succes, ci și un punte între culturi, aducând contribuții semnificative în promovarea dialogului și a înțelegerii reciproce.

Născută: 8 septembrie 1976 (47 de ani) Vaslui, Vaslui, România

Căsătorită cu: Carles Puigdemont i Casamajó (din iunie 2000)

Număr de copii: 2 …

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 21 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
  In urma cu 6 zile
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 8 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 8 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7