Stiri Jurnalisti Portretul Jurnalistului și Scriitorului Vartan Arachelian: O Viață Dedicată Jurnalismului și Televiziunii
Portretul Jurnalistului și Scriitorului Vartan Arachelian: O Viață Dedicată Jurnalismului și Televiziunii

Portretul Jurnalistului și Scriitorului Vartan Arachelian: O Viață Dedicată Jurnalismului și Televiziunii

Vartan Arachelian, un nume venerat în lumea jurnalismului românesc, s-a născut pe 21 octombrie 1936, în Titești, județul Vâlcea. De origine armeană, el a devenit un ziarist și scriitor de renume, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul televiziunii și al presei scrise din România.

Primele Pași în Jurnalism

Primii ani ai carierei lui Arachelian au fost marcați de pasiunea pentru sport și reportajul de investigație. A debutat în lumea jurnalismului ca ziarist sportiv la Constanța, îmbogățindu-și experiența și deprinderile în această zonă.

Un Pion Important Pentru Televiziunea Română

Cu trecerea timpului, Vartan Arachelian și-a extins orizonturile profesionale, aducându-și contribuția valoroasă în televiziune. A devenit cunoscut pentru realizarea unor reportaje de impact, iar momentul său de glorie a venit în 1970, când a fost numit director adjunct al Televiziunii Române (TVR). Unul dintre primele sale reportaje notabile a fost în cadrul emisiunii „Bună seara fete, bună seara băieți!”, marcând astfel începutul unei cariere impresionante în lumea televiziunii.

Contribuții și Realizări Semnificative

Anii 1980 și 1990 au reprezentat perioade de vârf în cariera lui Arachelian. A devenit autorul unor cicluri de emisiuni consacrate genurilor de reportaje și anchete, cum ar fi „Ancheta TV” (1980), „Instantanee” (1983) și „Reportaj” (1981-1989). În 1990, a creat peste 80 de emisiuni sub titlul „În fața dumneavoastră”, impresionând audiența cu calitatea și profunzimea conținutului său.

Directorul Primului Post Independent de Televiziune

După evenimentele din 1990, Arachelian a devenit directorul primului post independent de televiziune din România, SOTI. Această poziție i-a oferit o platformă pentru a-și aduce contribuția valoroasă la evoluția mediului media din țară.

Recunoaștere și Premii

Vartan Arachelian a fost recunoscut și premiat pentru excelența sa în domeniul jurnalismului. În 1991, i s-a acordat prestigiosul premiu APTR pentru interviu, pentru dialogul său cu Petre Tutea în cadrul emisiunii „Cuvântul care zidește”. În plus, în 1993, a primit premiul APTR pentru anchetă TV, confirmându-și astfel abilitățile și talentul în acest domeniu. Contribuții Literare și Artistice

Pe lângă activitatea sa în televiziune, Vartan Arachelian este și un autor prolific. A scris mai multe cărți notabile, printre care se numără "Cum învățăm să trăim" (1977), "Toamnă pătimirii noastre" (1980, 2006), "Duminică după Infern" (1983, 2006) și multe altele. De asemenea, este scenarist și regizor de filme documentare, contribuind astfel și la industria cinematografică.

Născut: 21 octombrie 1936 (87 de ani) Titești, Vâlcea, România

Ocupație: prozator, publicist, journalist, scriitor …

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 32 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
In urma cu 5 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
In urma cu 5 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7