Stiri Jurnalisti Radu Bușneag: Povestea Jurnalistului Pasionat de Adevăr
Radu Bușneag: Povestea Jurnalistului Pasionat de Adevăr

Radu Bușneag: Povestea Jurnalistului Pasionat de Adevăr

Născut în anul 1962, Radu Bușneag este un jurnalist român dedicat, cu o carieră bogată și variată în domeniul mass-media.

Cu o pasiune arzătoare pentru adevăr și comunicare, Bușneag și-a dedicat viața industriei jurnalistice, contribuind semnificativ la evoluția acesteia în România.

De la Profesor la Jurnalist

În septembrie 1990, Radu Bușneag și-a luat o decizie curajoasă, renunțând la profesia respectabilă de profesor pentru a se aventura în lumea presăi. A devenit rapid redactor de știri la Rompres, marcând începutul unei cariere impresionante în jurnalism.

Contribuția la Radio Europa Liberă și BBC

În 1996, Bușneag a fost „recrutat“ la Radio Europa Liberă de către Nestor Ratesh, unde și-a adus contribuția ca corespondent la București în perioada 1996-2008, folosind pseudonimul Radu Stănescu. De-a lungul anilor, și-a împărtășit expertiza și la BBC în 2004, cucerind audiența internațională cu abilitățile sale jurnalistice remarcabile.

Experiență Diversificată în România

În România, Bușneag și-a pus amprenta asupra unor importante publicații și redacții. A scris pentru Rompres (Agerpres) între 1990-1996, a fost șeful Departamentului Eveniment la Evenimentul zilei în perioada 2004-2005 și redactor-șef adjunct la Averea între 2004-2006. Ulterior, a ocupat poziția de șef Departament online la România Liberă între 2006-2009, unde și-a demonstrat abilitățile tehnologice și cunoștințele solide în jurnalismul online.

Implicarea în Organizații Prestigioase

Radu Bușneag nu s-a limitat la cariera de jurnalist și a fost activ în diverse organizații prestigioase. Între 2006-2010, a fost director de comunicare al Societății Academice din România (SAR) și, din 2006, membru supleant în Consiliul Național al Audiovizualului, reprezentând președinția României.

Reprezentantul Deutsche Welle în România

Din 1 iulie 2009, Bușneag a devenit reprezentantul operatorului german de radio Deutsche Welle în România, aducând perspective internaționale și experiență vastă în domeniul media. …

Ziare247 - Mihai CostelIn urma cu 36 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Liviu Georgică Mihaiu: Jurnalistul Care Luptă cu Penița
In urma cu 1 zi
Ziare247 - Elena Ignat
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7