Stiri Jurnalisti Grigore Cartianu: Drumul din Gorj către “Adevărul”
Grigore Cartianu: Drumul din Gorj către “Adevărul”

Grigore Cartianu: Drumul din Gorj către “Adevărul”

Grigore-Cristian Cartianu, născut în Brădicenii Gorjului, a urmat un drum fascinant, devenind una dintre cele mai cunoscute figuri din presa românească.

După o copilărie muncitoare într-un sat din Gorj, Cartianu a pornit spre București cu visul de a deveni inginer mecanic și apoi cibernetician. Cu toate acestea, destinul l-a condus într-o direcție neașteptată: jurnalismul.

O educație în alt domeniu

Absolvind Liceul Tudor Vladimirescu la o clasă de matematică-fizică, Cartianu a fost admis la Universitatea Politehnică București, dar și la Academia de Studii Economice, în ciuda educației sale tehnice. La începutul anilor '90, în plină revoluție, Cartianu a devenit implicat în mișcările civice și a participat activ la evenimentele care au avut loc în acea perioadă tumultuoasă.

Primul contact cu jurnalismul

Prima sa întâlnire cu jurnalismul a avut loc la redacția ziarului "Expres Magazin", sub îndrumarea lui Daniel Tomescu, iar primul său articol a fost publicat în august 1991. Acest moment a marcat începutul unei cariere de jurnalist prolific, care l-a dus să scrie pentru publicații de prestigiu precum Expres Magazin, Evenimentul zilei, Sportul Românesc, ProSport, Jurnalul Național, și Adevărul.

Cu o pasiune incontestabilă pentru scris și investigații jurnalistice, Cartianu s-a remarcat în presa românească prin implicarea sa în dezvăluirea adevărului despre evenimentele din decembrie 1989, în timpul Revoluției. Aprofundând subiectul, a devenit unul dintre cei mai importanți cercetători ai evenimentelor din acea perioadă și a publicat numeroase articole și cărți despre acest subiect.

Modestia si familia

În ciuda succesului său în lumea jurnalismului, Cartianu nu a uitat de rădăcinile sale umile și de familia sa. Are două fiice minunate, Laura Sofia și Iulia Gabriela, și este autorul a două cărți notabile, "Hora de la miezul nopții" și "Hagi".

Astăzi, Grigore-Cristian Cartianu este un nume cunoscut și respectat în presa românească, un jurnalist dedicat și pasionat, care și-a dedicat cariera dezvăluirii adevărului și investigării subiectelor sensibile, demonstrând că determinarea și devotamentul pot schimba lumea și pot aduce lumină în locurile întunecate ale istoriei.

Născut: 27 ianuarie 1969 (vârsta 54 de ani), Brădiceni

Educație: U.N.S.T. POLITEHNICA București (1993)…

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 31 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
In urma cu 5 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
In urma cu 5 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7