Stiri Jurnalisti Dănuț Ungureanu: Scriitor de Literatură Stiințifico-Fantastică
Dănuț Ungureanu: Scriitor de Literatură Stiințifico-Fantastică

Dănuț Ungureanu: Scriitor de Literatură Stiințifico-Fantastică

Născut la Calafat, Dolj, la 28 octombrie 1958, Dănuț Ungureanu și-a construit o carieră impresionantă în lumea scrisului. Absolvent al Facultății de Energetică din București, a început să-și lase amprenta în presă și literatură încă din timpul studenției.

Jurnalist și Scriitor

Dănuț Ungureanu a fost parte integrantă a scenei literare și jurnalistice românești. A debutat în 1981 în revista "Știință și Tehnică", iar de atunci, a explorat diverse genuri, de la science fiction și fantasy până la proză umoristică și distopică. De-a lungul anilor, a publicat în reviste precum Știință și Tehnică, CPSF Anticipația, Almanahul Anticipația, Jurnalul SF, Orion, Helion, Paradox, Vatra, Quasar, Luceafărul, Fantastica și Neuma.

Contribuții Remarcabile în Jurnalism

Din 1990 până în 1997, Dănuț a fost prezent în presa scrisă, contribuind la ziarul „Tineretul liber”. Cu articole, editoriale, reportaje și anchete, a devenit o voce respectată în domeniul jurnalismului. Apoi, între 1998 și 2003, a scris pentru ziarul „Curentul”, abordând teme variate și demonstrând versatilitate în exprimare.

Carieră în Televiziune și Radio

O altă latură a carierei sale a fost în televiziune și radio. A fost producător și prezentator al emisiunii "Reporter Incognito" pe Prima TV între 2002 și 2004 și a făcut parte din echipa de scenariști a serialului radiofonic "Piața rotundă" în 1997, coordonat de BBC și Uniunea Europeană.

Succes în Literatură

Cariera literară a lui Dănuț Ungureanu s-a desfășurat în tandem cu cea jurnalistică. În 1993, a publicat volumul "Marilyn Monroe pe o curbă închisă", o selecție a celor mai bune texte ale sale la acea vreme. Romanul "Așteptând în Ghermana", apărut în 1993 și reeditat în 2010, a cunoscut un succes remarcabil și a fost distins cu premii naționale.

Diversitate în Scriere

Dănuț Ungureanu nu s-a limitat la un singur gen. A fost coautor al numeroase scenarii de televiziune pentru grupul umoristic "Vouă" și a scris pentru teatru și film. În 2007, a publicat volumul de schițe umoristice "Români deja deștepți", care a primit aprecierea cititorilor și a criticii.

Opere și Recunoaștere Ulterioară

În anii care au urmat, autorul a continuat să publice opere remarcabile, inclusiv romanele „Noaptea în oraș, fără părinți”, „Luna în orașul blestemat” și „Experimentul Păpușa”. A primit premii naționale pentru contribuția sa la literatura science fiction și fantastica, consolidându-și statutul de autor de referință în peisajul literar românesc.

Prezent și Viitor

Cu o carieră vastă și diversificată, Dănuț Ungureanu continuă să scrie și să surprindă cititorii cu creațiile sale. De la science fiction și fantasy la thrillere politice, scrierile sale reflectă o abordare versatilă și profundă a literaturii. Prin standurile personale la târguri de carte și participările la evenimente culturale, autorul își împărtășește pasiunea pentru cuvânt și pentru explorarea nelimitată a imaginației. …

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 15 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Gheorghe Erizanu: Povestea Unui Viziunear Literar și Cultural
  In urma cu 4 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Marilena Rotaru: Jurnalista Casei Regale a României
  In urma cu 4 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Emilia Șercan: Vocea Curajoasă a Jurnalismului Românesc
  In urma cu 4 zile
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Rodica Culcer: O Jurnalistă Passionată și Curajoasă
  In urma cu 4 zile
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Melania Medeleanu: Jurnalism și Implicare Socială
  In urma cu 4 zile
  Ziare247 - Elena Irimia
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7