Stiri Jurnalisti Eliza Macadan: Vocea Poețică ce Străbate Granițele Culturale
Eliza Macadan: Vocea Poețică ce Străbate Granițele Culturale

Eliza Macadan: Vocea Poețică ce Străbate Granițele Culturale

Eliza Macadan s-a născut în 1967 în pitorescul județ Bacău, România. De-a lungul vieții, aceasta a devenit nu doar o poetă și jurnalistă, ci și o punte între două culturi, România și Italia.

Activitatea Literară și Jurnalistică (1988-prezent)

Debutul său literar a avut loc în paginile Revistei Ateneu în 1988, marcând începutul unei călătorii literare pline de recunoaștere și apreciere. Eliza Macadan a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București, contribuind la peisajul literar și cultural din țară. Cea mai remarcabilă trăsătură a activității sale literare este participarea la numeroase concursuri literare atât în țară, cât și în străinătate. Printre acestea, competiții precum "Porni luceafărul..." la Botoșani în 1991, "Lucian Blaga" la Sebeș în 1992 și "Mitteleuropa" la Strasbourg în 1993 au atestat calibrul și forța expresivă a poeziei sale.

Recunoaștere Internațională și Premii (1999-2002)

Eliza Macadan a cucerit inimile cititorilor și juriilor internaționale, obținând distincții notabile. În 1999, a primit premiul prestigios "Le rosse Pergamene" pentru volumul "Frammenti di spazio austero". Mai mult, Academia della Cultura Europea din Roma i-a acordat distincția pentru poezie în același an. Poezia ei, înscrisă în limbile română, italiană și franceză, a transcendat granițele lingvistice. Tradusă în albaneză, arabă, bulgară, maghiară, spaniolă, turcă și engleză, creațiile sale au devenit ambasadori culturali, conectând cititorii din diverse colțuri ale lumii la frumusețea și profunzimea limbii române.

Contribuția la Diversitatea Culturală (prezent)

Eliza Macadan continuă să scrie și să ofere lumii poezie învăluită în grația a trei limbi. Ca membră a Ordinului Ziariștilor Italieni, își împărtășește perspectiva asupra lumii prin jurnalism, aducând contribuții valoroase la dialogul cultural și intelectual. Cu fiecare strofă, Eliza Macadan consolidează poduri între culturi și aduce o contribuție semnificativă la mozaicul literar mondial. Creativitatea ei continuă să inspire și să conecteze, confirmând că poezia nu cunoaște granițe.…

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 15 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 4 ore
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 4 ore
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7