Stiri Jurnalisti Dorin Ștef: Arhitect al Culturii și Custode al Literaturii
Dorin Ștef: Arhitect al Culturii și Custode al Literaturii

Dorin Ștef: Arhitect al Culturii și Custode al Literaturii

Pe 3 octombrie 1966, în orașul Baia Mare din județul Maramureș, a venit pe lume un viitor cunoscător al culturii, jurnalist și scriitor - Dorin Ștef.

Activitate Literară și Culturală

Din anul 1990, Dorin Ștef a îmbinat abil cuvintele ca jurnalist, explorând lumea cu penița și hârtia. În 1997, a găsit un cămin în cotidianul "Glasul Maramureșului", unde și-a adâncit pasiunea pentru literatură și cultură. Zece ani mai târziu, în 2007, a fost numit redactor-șef al acestei publicații, marcând o etapă semnificativă în cariera sa.

Explorând Etnografia și Folclorul Maramureșean Dorin Ștef nu se oprește la granițele cuvintelor scrise, ci se avântă și în lumea etnografiei și a folclorului maramureșean. În paralel cu activitatea sa jurnalistică, a publicat lucrări care aduc la viață tradițiile și povestirile populare, întrepătrunzând realitatea cu magia poveștilor străvechi.

Critic Literar și Scriitor Înăscut Ca un tribut adus marelui Nichita Stănescu, Dorin Ștef a scris două cărți de critică literară dedicate operei acestuia. "11 elegii" stau ca mărturie a profunzimii și pasiunii sale pentru chintesența artistică a universului nichita-stănescian.

Arhitectul Zilelor Culturii Maramureșene

Pe plan cultural, Dorin Ștef nu este doar un observator, ci și un creator de evenimente. În calitate de președinte al Asociației Glasul Culturii din Baia Mare, a fost forța creativă din spatele complexei manifestări "Zilele Culturii Maramureșene", inaugurată în 2007. O lucrare de referință a sa, "Maramureș brand cultural", a devenit catalogul oficial al celei de-a doua ediții a evenimentului, din 2008.

Contribuție Durabilă și Continuă

Dorin Ștef a devenit un custode al patrimoniului cultural maramureșean, protejând și promovând tradițiile și valorile locale prin intermediul scrisului său și al manifestărilor culturale. Pe lângă activitatea sa în presa scrisă, Dorin Ștef își împărtășește pasiunea și cunoștințele ca lector la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, contribuind la formarea viitoarelor generații de jurnaliști și critici literari.

Provocările și Împlinirile

Cu toate aceste contribuții notabile, Dorin Ștef a trebuit să înfrunte și provocări. Cu reziliența caracteristică, a gestionat și a continuat să susțină cultura și literatura în ciuda unor perioade mai dificile. Dorin Ștef rămâne un pilon al culturii maramureșene, un povestitor al tradițiilor și un ghid luminos în lumea literară românească. Cu fiecare articol, cu fiecare cuvânt, el aduce o contribuție semnificativă la perpetuarea și evoluția culturii și literaturii în frumosul colț de țară numit Maramureș.…

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 23 zile
   Alte stiri din Jurnalisti

   Comentarii

   Conecteaza-te pe Ziare 24/7
   Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.
   Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
   Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
   Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7