Stiri Jurnalisti Diana Turconi: Jurnalistă, Scriitoare și Diplomat cu O Inimă Plină de Povești
Diana Turconi: Jurnalistă, Scriitoare și Diplomat cu O Inimă Plină de Povești

Diana Turconi: Jurnalistă, Scriitoare și Diplomat cu O Inimă Plină de Povești

Diana Turconi, talentată jurnalistă, scriitoare și diplomat român, s-a născut și a crescut într-un cadru plin de cultură și pasiune pentru artă, în România. Cu o curiozitate innăscută și o sete de cunoaștere, aceasta și-a croit drumul prin lumea jurnalismului și a diplomației.

Călătorie în Diplomație

Cu o carieră distinsă în diplomație, Diana a fost prim-colaborator la Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul de Malta, ajungând însărcinat cu afaceri a.i. Pentru contribuția sa remarcabilă, Sfântul Scaun și Ordinul de Malta i-au acordat distincții importante, precum Comandor al Ordinului "Sfântul Grigorie cel Mare" și Crucea cu Coroană a Ordinului Pro Merito Melitensi.

O Voce în Jurnalism

Diana Turconi și-a adus contribuția în lumea jurnalismului, fiind redactor la revista săptămânală „22” și colaborând cu revista "Dilema Veche". Cu un stil autentic și pasiune pentru cuvinte, a știut să aducă poveștile la viață și să ofere perspectiva ei unică asupra lumii.

Compoziții Muzicale și Legătura cu Arta

În anii optzeci, Diana a explorat și zona artistică, scriind versurile unor piese de muzică ușoară și rock, alături de compozitorul Mircea Romcescu. Colaborarea lor a dat naștere unor melodii memorabile, printre care „Dumbrava minunată” și „Eu cred în primăveri”. Această incursiune în lumea muzicală a adus un plus de culoare și diversitate carierei sale.

Povestea Literară

Diana Turconi nu se oprește doar la a prezenta poveștile altora; ea însăși este autoarea a cinci volume distincte: "Una și aceeași iubire", "Legați-vă centurile de siguranță", "Eu sunt ținta - Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi", "Mica prăvălie cu orori - 11 romane", și "A doua zi după moartea cailor" - o colecție de piese de teatru lansată în noiembrie 2016.

O Viață Plină de Culori și Aventuri

Diana Turconi este nu doar o femeie de succes în lumea diplomației și jurnalismului, ci și o artistă talentată și o mamă dedicată. Cu soțul său, medicul și politicianul Șerban-Ion Bubenek, și cu fiica lor, Diana Ioana, formează o familie echilibrată și plină de iubire.

Contribuție la Literatură

Membră a Uniunii Scriitorilor din România, Diana a lăsat o amprentă durabilă în lumea literară, fiind deținătoarea drepturilor de autor pentru operele lui Radu Tudoran, alături de Dana Coroiu. Prin interviurile cu Geo Bogza, adunate în cartea "Eu sunt ținta", a oferit o privire intimă asupra gândurilor și vieții acestui ilustru scriitor.

Direcția Actuală

Din mai 2017, Diana Turconi își împarte timpul și experiența în calitate de director a.i. la Accademia României din Roma, continuând să contribuie la promovarea culturii și a relațiilor diplomatice.

Viața ei este o poveste complexă, o împletitură fascinantă de carieră, artă și angajament social, subliniind că fiecare capitol adăugat la povestea sa personală este o pagină scrisă cu pasiune și determinare.…

Ziare247 - Mihai CostelIn urma cu 26 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Liviu Georgică Mihaiu: Jurnalistul Care Luptă cu Penița
  In urma cu 1 zi
  Ziare247 - Elena Ignat
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7