Stiri Jurnalisti Dan Tăpălagă: Jurnalism și Adevăr în Căutarea Justiției
Dan Tăpălagă: Jurnalism și Adevăr în Căutarea Justiției

Dan Tăpălagă: Jurnalism și Adevăr în Căutarea Justiției

Dan Tăpălagă s-a născut pe 28 august 1975 în orașul Copșa Mică din județul Sibiu. Cu o licență în jurnalism de la prestigioasa Universitate „Lucian Blaga” din Sibiu, a pornit pe drumul unei cariere dedicate aducerii adevărului în lumina publică.

Începuturile în Jurnalism

Debutează în lumea jurnalismului în 1997, când devine parte din echipa Radio România Actualități. Urmează apoi o perioadă semnificativă la Radio Europa Liberă și BBC între 1998 și 2002, perioadă în care își consolidează abilitățile jurnalistice și înțelegerea profundă a realităților internaționale.

Evoluția în Presa Românească

Dan Tăpălagă a fost o prezență marcantă în diverse redacții, începând cu Evenimentul zilei, unde a condus departamentul politic între 2002 și 2004. A urmat apoi perioada de redactor-șef adjunct la Cotidianul (2004-2006) și șef al secției politice la România liberă. În 2005, a avut o contribuție directă în sfera guvernamentală, fiind consilier și purtător de cuvânt al fostului ministru al justiției, Monica Macovei.

Contribuții la Dezvoltarea Editorială

Experiența sa vastă l-a adus în posturi cheie precum director de dezvoltare editorială la Ziua de Cluj și editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În 2018, alături de Cristian Pantazi, a fondat platforma G4Media.ro, un spațiu dedicat jurnalismului independent și investigației temeinice.

Pasiunea pentru Educație

Dan Tăpălagă și-a împărtășit cunoștințele predând cursuri de jurnalism politic la diverse instituții academice, precum Facultatea de Jurnalistică din Sibiu și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București. A susținut, de asemenea, cursuri la Centrul pentru Jurnalism Independent, concentrându-se pe dezvoltarea viitoarelor generații de jurnaliști.

Contribuții Editoriale

Pe lângă activitatea sa prolifică în presa de știri, Dan Tăpălagă a publicat și două cărți de referință: "Bulversarea valorilor — Scrieri dintr-un timp buimac" (2011) și "Dan Tăpălagă în dialog cu Daniel Morar — Prețul adevărului. Un procuror în luptă cu sistemul" (2012). Dan Tăpălagă rămâne un nume de referință în jurnalismul românesc, aducând constant lumină în întunecimea subiectelor controversate și menținând angajamentul său față de adevăr și justiție. …

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 24 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
  In urma cu 6 zile
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 7 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 7 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7