Stiri Jurnalisti Dan Tanasă: Jurnalism, Activitate Politică și Controverse
Dan Tanasă: Jurnalism, Activitate Politică și Controverse

Dan Tanasă: Jurnalism, Activitate Politică și Controverse

La 10 martie 1981, în Sfântu Gheorghe din Covasna, s-a născut Dan Tanasă, personalitate controversată din peisajul politic românesc contemporan.

Activitate Profesională

În 2015, Dan Tanasă a primit "Premiul Libertatea Presei pentru Curaj", în valoare de peste 10.000 de euro, acordat de Fundația „Dan Voiculescu”, în cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3. Însă, parcursul său în presă a fost marcat și de conflicte, inclusiv unul cu fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, în 2016.

Construirea Imaginii pe Retorica Antimaghiară

Dan Tanasă și-a conturat o imagine publică pe retorica antimaghiară, implicându-se în multiple procese împotriva folosirii limbii și simbolurilor maghiarilor din România. A devenit cunoscut pentru inițiativele sale de înlăturare a inscripțiilor tradiționale și a drapelurilor secuiești din spațiul public.

Implicarea în Evenimente Controversate

În iunie 2019, Tanasă a fost implicat în violențele din Valea Uzului, încercând să declanșeze un conflict interetnic româno-maghiar. A prezentat această implicare sub titulatura de jurnalist și activist civic. În 2020, Dan Tanasă a fost ales deputat din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). În calitate de deputat, a deținut funcția de președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.

Controverse și Confruntări

În martie 2021, Tanasă a atras atenția în presă prin conflictul cu deputații USR Liviu-Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în holul Parlamentului României. A fost sancționat de Comisia juridică a Camerei Deputaților pentru cuvinte jignitoare și acuzații de discurs nazist. În decembrie 2021, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției, Tanasă a făcut afirmații controversate despre vânzarea pământului României către străini, declarații ulterior criticate pentru confuzii și omisiuni.

#### Concluzie

Dan Tanasă a devenit o figură complexă în peisajul politic și media, cu o carieră marcată de controverse și confruntări, dar și cu o prezență remarcabilă în calitate de deputat al AUR.…

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 22 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
  In urma cu 3 zile
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 5 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 5 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7