La 10 martie 1981, în Sfântu Gheorghe din Covasna, s-a născut Dan Tanasă, personalitate controversată din peisajul politic românesc contemporan.
În 2015, Dan Tanasă a primit "Premiul Libertatea Presei pentru Curaj", în valoare de peste 10.000 de euro, acordat de Fundația „Dan Voiculescu”, în cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3. Însă, parcursul său în presă a fost marcat și de conflicte, inclusiv unul cu fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, în 2016.
Dan Tanasă și-a conturat o imagine publică pe retorica antimaghiară, implicându-se în multiple procese împotriva folosirii limbii și simbolurilor maghiarilor din România. A devenit cunoscut pentru inițiativele sale de înlăturare a inscripțiilor tradiționale și a drapelurilor secuiești din spațiul public.
În iunie 2019, Tanasă a fost implicat în violențele din Valea Uzului, încercând să declanșeze un conflict interetnic româno-maghiar. A prezentat această implicare sub titulatura de jurnalist și activist civic. În 2020, Dan Tanasă a fost ales deputat din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). În calitate de deputat, a deținut funcția de președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.
În martie 2021, Tanasă a atras atenția în presă prin conflictul cu deputații USR Liviu-Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în holul Parlamentului României. A fost sancționat de Comisia juridică a Camerei Deputaților pentru cuvinte jignitoare și acuzații de discurs nazist. În decembrie 2021, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției, Tanasă a făcut afirmații controversate despre vânzarea pământului României către străini, declarații ulterior criticate pentru confuzii și omisiuni.
#### Concluzie
Dan Tanasă a devenit o figură complexă în peisajul politic și media, cu o carieră marcată de controverse și confruntări, dar și cu o prezență remarcabilă în calitate de deputat al AUR.…
Ziare247
Ziare247
Ziare247
Ziare247
Ziare247
Ziare247