Stiri Jurnalisti Dan Cristian Turturică: Jurnalism și Angajament pentru Adevăr
Dan Cristian Turturică: Jurnalism și Angajament pentru Adevăr

Dan Cristian Turturică: Jurnalism și Angajament pentru Adevăr

Dan Cristian Turturică, o figură marcantă în jurnalismul românesc, a preluat frâiele site-ului de știri Universul.net în august 2019, adăugând un nou capitol într-o carieră impresionantă ce se întinde pe aproape 25 de ani.

Cu un simț al responsabilității și o pasiune pentru adevăr, Turturică a lăsat amprenta sa puternică în mai multe redacții de prestigiu.

Debutul în Jurnalism

Debutul său a avut loc în 1990, când a fost reporter la săptămânalul „Expres”, sub îndrumarea lui Cornel Nistorescu. În anii care au urmat, și-a consolidat experiența, devenind corespondent special al ziarului „Ziua” în SUA, perioadă în care și-a obținut Masterul în Mass Comunicații la Universitatea California.

Redactor Șef și Conducerea Marilor Redacții

Între 2000 și 2005, Turturică a fost redactorul șef al cotidianului "Evenimentul zilei", marcând o eră de referință în presa românească. Ulterior, a preluat conducerea săptămânalului „Prezent” în 2005-2006 și a revenit într-o funcție de redactor șef între 2015 și 2019 la digi24.ro, contribuind semnificativ la evoluția acestora.

Contribuția în Televiziune

Dan Cristian Turturică nu s-a rezumat doar la presa scrisă; a lăsat o amprentă și în sfera televiziunii. A fost producător și prezentator al emisiunii "Reporter Incognito" pe postul "Prima TV" între 2002 și 2004, demonstrând versatilitate și abilități remarcabile în comunicare. A fost, de asemenea, moderator pentru talk-show-urile "Prim Plan" (TVR) și "Arena Media" (Realitatea TV).

Conflictul și Reacția Publicului

Momentul de cotitură în cariera sa și în atenția publică a fost demiterea din funcția de redactor-șef al cotidianului „Evenimentul zilei”. Această decizie a generat un conflict amplu, inclusiv demisia solidară a 80 de redactori și proteste de stradă în fața ambasadei Elveției, având consecințe semnificative asupra libertății presei în România. Incidentul a atras atenția presei internaționale, fiind catalogat ca unul dintre cele mai serioase atacuri asupra libertății presei din țară.

Prezent și Viitor

Cu o carieră diversificată și plină de provocări, Dan Cristian Turturică continuă să fie o voce respectată în jurnalismul românesc, aducând contribuții semnificative la informarea publicului și la promovarea valorilor presei libere și independente.…

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 19 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
  In urma cu 23 ore
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 3 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 3 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7