Stiri Jurnalisti Aurel Cărășel: Călător în Universul Literar al Științifico-Fantasticului
Aurel Cărășel: Călător în Universul Literar al Științifico-Fantasticului

Aurel Cărășel: Călător în Universul Literar al Științifico-Fantasticului

Copilăria și Educația: Născut pe 15 martie 1959, în Craiova, Aurel Cărășel și-a petrecut anii copilăriei în mijlocul cărților și a curiozității pentru lumea fascinantă a științei și tehnologiei.

Absolvind Facultatea de Filologie din Craiova în 1984 și ulterior Facultatea de Jurnalistică și Științele Comunicării din București în 1994, el și-a construit un fundament solid pentru cariera sa viitoare ca profesor, ziarist și scriitor.

Pasul Către Sci-Fi

În anul 1980, Aurel Cărășel și-a îndreptat atenția către universul captivant al științifico-fantasticului. Implicându-se profund în această lume a imaginației, a condus cenaclurile „Henri Coandă” și Asociația Creatorilor de SF din Craiova, precum și „Atlantis-Club” din Cernavodă. A fost unul dintre pionierii fondatori ai Academiei de Vară ATLANTYKRON, o platformă dedicată pasionaților de SF, care își desfășoară activitatea anual în pitorescul județ Constanța.

Contribuții și Realizări Literare

Aurel Cărășel și-a lăsat amprenta în lumea literaturii SF încă din 1981, când a debutat cu povestirea „Stelara Fata Morgana” în revista „Știință și Tehnică”. De atunci, a fost o prezență constantă în numeroase publicații științifico-fantastice, inclusiv Anticipația, Jurnalul SF, Curierul Național și Convorbiri Literare. Povestirile sale au fost incluse în antologii remarcabile precum „Cronici microelectronice” și „Călătorii în timp”.

Explorând Frontierele Literaturii SF

Aurel Cărășel nu s-a limitat doar la a scrie; el a avut și un rol activ în traducerea unor lucrări semnificative ale unor autori renumiți precum Murray Leinster, Robert Silverberg și David Brin. Prin aceste traduceri, el a deschis porți spre lumi literare noi pentru cititorii români, oferindu-le ocazia de a explora frontierele lumii SF într-un mod accesibil și captivant.

Bibliografie și Recunoaștere

Printre cărțile sale notabile se numără „Vânătoare de noapte” (1995 și 2011), „Războinicii curcubeului” (1996), „Mic dicționar de autori SF” (1996), „La capătul spațiului” (1997) și „Dumnezeule de dincolo de burta universului” (2011, Editura Nemira). Munca sa a fost răsplătită cu Premiul pentru roman al Editurii Nemira, ceea ce atestă talentul și contribuția sa semnificativă la literatura SF din România.

Moștenirea Literară și Impactul Asupra Cititorilor

Aurel Cărășel continuă să inspire și să fascineze cititorii cu creațiile sale îndrăznețe și inovatoare. Prin cuvintele sale, el deschide uși spre lumi imaginare, invitându-ne să explorăm tărâmurile nevăzute ale universului SF. Prin experiența și pasiunea sa pentru științifico-fantastic, Cărășel rămâne un far pentru generațiile viitoare de cititori și autori, aducând magia și misterul lumii SF în viața noastră cotidiană.

Născut: 15 martie 1959(64 de ani) Craiova

Ocupație: scriitor de literatură științifico-fantastică

Pseudonim: Harry T. Francis…

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 32 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Liviu Georgică Mihaiu: Jurnalistul Care Luptă cu Penița
In urma cu 1 zi
Ziare247 - Elena Ignat
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7