Stiri Jurnalisti Alexandru Mironov: Prins între Literatură, Jurnalism și Politică
Alexandru Mironov: Prins între Literatură, Jurnalism și Politică

Alexandru Mironov: Prins între Literatură, Jurnalism și Politică

La 27 ianuarie 1942, în micul sat Vertiujeni din județul Soroca, astăzi în raionul Florești, Republica Moldova, se naștea Alexandru Mironov, o figură emblematică în lumea literaturii, jurnalismului și politicii românești.

Formarea Academică și Drumul Către Matematică

Copilăria sa a fost marcată de spiritul curios și setea de cunoaștere, iar aceste calități l-au ghidat spre liceul „Nicolae Bălcescu” din Craiova. După absolvirea liceului, a urmat Facultatea de Matematică a Universității din București, începându-și drumul academic la Universitatea din Craiova.

Pasul În Lumea Scrimelor și Succesele Sportive

Nu doar o minte ageră, ci și un atlet desăvârșit, Mironov a practicat scrima, atingând statutul de vicecampion național. În anii '90, a devenit președinte al Federației Române de Scrimă, contribuind la dezvoltarea acestui sport în țară.

Jurnalism și Pasiune pentru Știință

Cariera sa în jurnalismul științific a fost una impresionantă. A fost gazda emisiunii săptămânale „Știință și imaginație” de pe TVR 1, prezentată alături de Mihai Bădescu. A popularizat știința în inimile telespectatorilor și a publicat 16 volume, semnând aproximativ 1.000 de articole de popularizare a științei.

Implicarea în Comunitatea Științifică și Literară

Mironov nu a fost doar un jurnalist, ci și un membru activ al comunității științifice și literare. A fost președinte al Asociației Române de S.F. și Pro Con S.F., membru al World S.F. și al Asociației Internaționale a Profesioniștilor din S.F. De asemenea, a fost delegat național al Societății Europene de S.F.

# Rolul în Politică și în Conducerea Revoluției Române

Pe lângă activitatea sa în domeniul științific, Mironov a jucat un rol important în politica românească. A fost consilier al președintelui Ion Iliescu și, în perioada 28 august 1993 - 11 decembrie 1996, a îndeplinit funcția de ministru al tineretului și sportului. În decembrie 2004, a fost numit în conducerea Institutului Revoluției Române de către președintele Ion Iliescu.

Prezent și Contribuții Actuale

Cu o carieră impresionantă în spate, Alexandru Mironov este editorialist principal al revistei "Știință și tehnică". El continuă să inspire și să aducă contribuții semnificative atât în domeniul științei, cât și în sfera literaturii și a politicii românești, consolidându-și statutul de personalitate multifacetată și influentă.…

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 18 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Gheorghe Erizanu: Povestea Unui Viziunear Literar și Cultural
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Marilena Rotaru: Jurnalista Casei Regale a României
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Emilia Șercan: Vocea Curajoasă a Jurnalismului Românesc
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Rodica Culcer: O Jurnalistă Passionată și Curajoasă
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Melania Medeleanu: Jurnalism și Implicare Socială
In urma cu 4 zile
Ziare247 - Elena Irimia
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7