Stiri Jurnalisti Oliviu Crâznic: Autorul Român Comparat cu H.P. Lovecraft și Bram Stoker
Oliviu Crâznic: Autorul Român Comparat cu H.P. Lovecraft și Bram Stoker

Oliviu Crâznic: Autorul Român Comparat cu H.P. Lovecraft și Bram Stoker

Născut în anul 1978, Oliviu Crâznic a devenit un nume de referință în lumea literaturii fantastice. Pe lângă titlul de scriitor, este și publicist și consilier juridic, având o lucrare de diplomă remarcabilă la disciplina „Criminalistică”, intitulată “Particularități tactice privind confruntarea dintre inculpat și persoana vătămată”, susținută în 2001. De la începuturile sale, pasiunea pentru cuvinte și imaginație a fost evidentă, pregătindu-l pentru o carieră impresionantă în lumea literară.

Un Moment de Referință în Literatura Română

Anul 2010 a marcat debutul lui Oliviu Crâznic în lumea literaturii fantastice cu romanul său gotic intitulat „...Și la sfârșit a mai rămas coșmarul”, publicat sub umbrela Editurii Vremea. Opusul său a fost salutat de critici, iar M. Pricăjan, în revista culturală Familia, l-a numit „Momentul Walpole în literatura română”. A fost începutul unei călătorii literare fascinante, care avea să aducă lumii sale personaje memorabile și povești întunecate.

Explorând Lumile Fantastice: Povestiri și Nuvele Captivante

După debutul său, Oliviu Crâznic a continuat să încânte cititorii cu numeroase povestiri și nuvele, multe dintre acestea regăsindu-se în volumul de colecție intitulat „Ceasul fantasmelor”, publicat de Editura Crux Publishing în 2015. Criticii și publicul au răspuns cu entuziasm la creațiile sale, iar el a fost răsplătit cu numeroase premii, inclusiv un prestigios premiu acordat de Societatea Europeană de Science Fiction.

Recunoașteri Internaționale

Oliviu Crâznic nu doar că a cucerit cititorii din România, ci și-a făcut simțită prezența în meleagurile internaționale ale literaturii fantastice. A fost publicat în antologii și reviste alături de nume mari ale literaturii contemporane, precum George R.R. Martin, Paolo Bacigalupi și Ian R. MacLeod. Mai mult, lucrările sale au fost tratate pe larg în diverse cărți și reviste de specialitate, confirmându-i prestigiul în lumea literaturii fantastice.

Un Ambasador al Literaturii Fantastice și Sci-Fi

Oliviu Crâznic nu s-a oprit doar la scris; el a devenit și un ambasador al literaturii fantastice și science fiction în România. Anual, începând cu 2014, este invitat să vorbească studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București despre literatura gotică și romantismul întunecat american din secolul al XIX-lea, explorând operele unor autori precum Hawthorne, Melville și Poe.

Un Autor Apreciat și Respectat la Nivel Internațional

Cu fiecare pagină scrisă, Oliviu Crâznic a adus contribuții semnificative la lumea literaturii fantastice. Prin creativitatea sa debordantă și pasiunea pentru cuvinte, el a devenit un autor apreciat și respectat în întreaga lume. Cu fiecare poveste întunecată și fiecare lume fantastică pe care o creează, el continuă să captiveze cititorii și să-și croiască calea către eternitate în pantheonul literaturii fantastice mondiale. Povestea lui Oliviu Crâznic este una de inspirație pentru aspiranții scriitori și cititori deopotriva, ilustrând puterea cuvintelor de a da viață unor lumi fascinante și personajelor memorabile.

Născut: 1 noiembrie 1978 Lupeni, România

Părinți: Oliviu și Dorothea, ambii profesor de gr. I Limba și literatura română

Ocupație: consilier juridic, jurnalist, scriitor, critic literar, conferențiar…

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 19 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Gheorghe Erizanu: Povestea Unui Viziunear Literar și Cultural
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Marilena Rotaru: Jurnalista Casei Regale a României
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Emilia Șercan: Vocea Curajoasă a Jurnalismului Românesc
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Rodica Culcer: O Jurnalistă Passionată și Curajoasă
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Melania Medeleanu: Jurnalism și Implicare Socială
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Elena Irimia
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7