Stiri Jurnalisti Marian Coman: Cuvinte Închinate Fanteziei și Imaginației
Marian Coman: Cuvinte Închinate Fanteziei și Imaginației

Marian Coman: Cuvinte Închinate Fanteziei și Imaginației

Într-o zi de 21 mai 1977, în orașul Mangalia, s-a născut autorul care avea să inspire generația tânăra din România pasionată de genul fantasy. Marian Coman, prozator, editor, jurnalist și scenarist de benzi desenate român, și-a început călătoria în lumea cuvintelor cu sufletul plin de imaginație și curiozitate.

Anii de Studenție: Învățând Arta și Subtilitățile Cuvântului

Tânărul Marian și-a îndreptat pașii spre cunoaștere, absolvind Facultatea de Psihologie și Asistență Socială la Universitatea Petre Andrei din Iași și apoi continuându-și studiile la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Aici și-a dezvoltat pasiunea pentru cuvânt și literatură, pregătindu-se pentru a-și împlini visele literare.

Contribuții în Presă: Cuvântul în Slujba Comunității

Marian Coman și-a dedicat talentul și creativitatea presei, fiind redactor-șef al cotidianului Obiectiv - Vocea Brăilei și contribuind cu editoriale, reportaje, anchete, analize, interviuri și caricaturi în diverse publicații precum Opinia Studențească, Evenimentul, Libertatea și multe altele.

Universul Fantastic: Scriitorul și Editorul

Debutează în lumea literară la doar 17 ani, publicând prima sa povestire în Supernova, suplimentul ziarului Evenimentul din Iași. Ulterior, a continuat să își împărtășească poveștile în antologii și volume precum „Nopți albe, zile negre”, „Fingers and other fantastic stories” și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”. Scrierile sale captivante au fost incluse în numeroase antologii, iar talentul său a fost recunoscut la nivel național și internațional.

Contiunarea unui clasic

Marian Coman nu s-a oprit doar la scrisul tradițional; a devenit și scenaristul revistelor de benzi desenate „Harap Alb continuă (HAC!)” și „Tinerețe fără bătrânețe (TFB)”, aducând personaje și lumi fantastice la viață prin ilustrații și cuvinte. Cu fiecare pagină, a deschis porți către lumi neexplorate și povești captivante.

Un Cuvânt Deschis: Contribuția Continuă

Astăzi, Marian Coman, ca redactor-șef al Armada, imprint dedicat literaturii SF, Fantasy și Thriller al Grupului editorial Nemira, el explorează mereu noi orizonturi literare și aduce lumina asupra unor lumi fantastice pentru cititori. Prin contribuțiile sale vaste și inovatoare, Marian Coman a devenit un nume respectat în lumea literară românească, demonstrând că cuvântul poate fi o fereastră către universuri neînțelese și aventuri nemărginite.

Născut: 21 mai 1977, Mangalia

Ocupație: prozator, jurnalist…

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 30 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Liviu Georgică Mihaiu: Jurnalistul Care Luptă cu Penița
In urma cu 9 ore
Ziare247 - Elena Ignat
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7