Stiri Jurnalisti Denisa Comănescu: Scriitoarea Care De 3 Ani Se Afla în Top 100 Femei de Succes
Denisa Comănescu: Scriitoarea Care De 3 Ani Se Afla în Top 100 Femei de Succes

Denisa Comănescu: Scriitoarea Care De 3 Ani Se Afla în Top 100 Femei de Succes

La data de 4 februarie 1954, în Buzău, s-a născut Denisa Comănescu, o femeie al cărei nume va deveni sinonim cu poezia și cuvintele frumos împletite. De la o vârstă fragedă, a simțit chemarea literaturii și a început să-și croiască propriul drum în lumea fascinantă a cuvintelor. După absolvirea liceului „Mihai Eminescu” din Buzău în 1973, a continuat să-și dezvolte pasiunea pentru literatură la Facultatea de Filologie a Universității din București.

Începuturile în Literatură: Debutul și Recunoașterea

Denisa și-a făcut simțită prezența în lumea literară încă din timpul studenției, publicând versuri în reviste prestigioase precum "România Literară". În 1978, a fost distinsă cu Premiul pentru poezie al revistei "Luceafărul", un semn al recunoașterii talentului său remarcabil. Debutul editorial a avut loc în 1979, odată cu publicarea volumului de poezie "Izgonirea din Paradis" la Editura Cartea Românească. Această lucrare a fost apreciată și cu Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor.

Redactor și Editor Cu Experiență

După terminarea studiilor, Denisa a ales să își dedice cariera domeniului editorial. A lucrat ca traducătoare la Chimimportexport București și apoi ca redactor și redactor-șef la Editura Univers. În august 2007, și-a asumat rolul de director editorial al Editurii Humanitas Fiction, unde și-a pus amprenta asupra numeroaselor opere literare publicate.

Contribuția la Cultura Română și Internațională

Denisa Comănescu nu s-a limitat la granițele țării sale natale. A fost Secretar general al Centrului PEN Român între 1990 și 2004, fiind apreciată pentru dedicarea sa pentru promovarea culturii și literaturii. În plus, în 2006, a devenit membră a Parlamentului Cultural European, consolidându-și reputația ca o figură marcantă în lumea literară internațională.

O Viață Împărtășită Cu Lumea: Poezia Ca Legătură Universala

Poeziile lui Denisa Comănescu au traversat granițele și au ajuns în peste 15 țări, fiind publicate în antologii prestigioase. Fiecare vers scris de ea este o punte către inimi și minți, conectând cititorii de diverse culturi și experiențe. Volumele sale de poezie, cum ar fi "Cutitul de argint" și "Urma de foc", au adus lumina și înțelegerea în viața celor care au avut privilegiul de a le citi.

Recunoaștere și Apreciere: Premii și Onoruri

Pentru contribuția sa remarcabilă la literatura română și pentru promovarea culturii în întreaga lume, Denisa Comănescu a fost răsplătită cu numeroase premii și distincții. Printre acestea se numără Premiul Festivalului Internațional de Poezie de la Oradea, dar și Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, primit în 2000.

Născută: 4 februarie 1954 (69 de ani) Buzău

Ocupație: jurnalistă, editoare, traducătoare, scriitoare …

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 31 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Liviu Georgică Mihaiu: Jurnalistul Care Luptă cu Penița
In urma cu 1 zi
Ziare247 - Elena Ignat
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7