Stiri Jurnalisti Daniela Zeca-Buzura: Opere în Culori și Imagini
Daniela Zeca-Buzura: Opere în Culori și Imagini

Daniela Zeca-Buzura: Opere în Culori și Imagini

Daniela Zeca-Buzura s-a născut pe 1 noiembrie 1966, în Montecarlo, Monaco. Deși își începe povestea într-un loc plin de strălucire și eleganță, destinul o poartă către lumea cuvintelor și a imaginilor.

Călătorie Academică și Literară:

În anul 2001, devine doctor în literatură, absolvind Facultatea de Litere din cadrul Universității din București. Teza sa despre poetica romanului polițist, îndrumată de profesorul Paul Cornea, se transformă ulterior în volumul „Melonul domnului comisar”. Începând din 2001, devine lector universitar la catedra de presă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul aceleiași universități.

Identitatea Scriitoarei:

În 2000, decide să-și semneze ficțiunea cu numele de Daniela Zeca și publicistica cu numele complet, Daniela Zeca-Buzura. Daniela devine un nume sonor în emisiunile de radio și TV, marcând publicul cu producții precum „Ceva de citit”, „Didactica magna” și „Față în față cu autorul”. Emisiunea „Ceva de citit” aduce în prim-plan actualitatea editorială românească și aduce în fața telespectatorilor personalități precum Mircea Dinescu, Andrei Pleșu sau Gabriela Adameșteanu.

Regina Culturală a Micului Ecran:

Între 2004 și 2012, Daniela Zeca-Buzura este director al postului de televiziune TVR Cultural, contribuind semnificativ la promovarea și dezvoltarea culturii în mediul media din România. În 2006, primește distincția „Personalitatea europeană a anului pentru România” – secțiunea televiziune, oferită de Fundația Eurolink și Comisia Europeană.

Viața Personală: Culisele Cuvintelor și Imaginilor

În 1999, Daniela Zeca-Buzura își leagă destinul de Mihai-Adrian Buzura, fiul renumitului romancier Augustin Buzura și, în același timp, director de imagine la Televiziunea Română.

Astfel, viața și cariera Dianelei Zeca-Buzura se împletesc într-o poveste bogată, în care cuvintele devin paleta de culori, iar imaginile devin tabloul unei vieți dedicate culturii și comunicării.…

Ziare247 - Mihai CostelIn urma cu 19 zile
  Alte stiri din Jurnalisti

  Comentarii

  Conecteaza-te pe Ziare 24/7
  Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

  Alte stiri din Jurnalisti

  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
  In urma cu 23 ore
  Ziare247 - Elena Ignat
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
  In urma cu 3 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Ziare247

  Ziare247

  Jurnalisti

  Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
  In urma cu 3 zile
  Ziare247 - Mihai Costel
  Vezi mai mult
  Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
  Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
  Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7