Stiri Jurnalisti Andreea Esca: O Viață Dedicată Jurnalismului și Solidarității
Andreea Esca: O Viață Dedicată Jurnalismului și Solidarității

Andreea Esca: O Viață Dedicată Jurnalismului și Solidarității

Născută pe 29 august 1972 în centrul Bucureștiului, Andreea Ioana Esca Eram a crescut într-o familie iubitoare, avându-l pe Dumitru și pe Lucia Esca ca părinți. După absolvirea școlii generale, și-a continuat studiile la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București.

Determinată să-și urmeze pasiunea pentru jurnalism, a obținut diploma de absolvire la Școala Superioară de Jurnalistică și a participat la programe de pregătire profesională în Praga, la Centrul pentru Jurnalism Independent, în Atlanta, SUA, la CNN, și în Atena, Grecia în 1994.

Începuturile în Jurnalism

Andreea Esca și-a început cariera în jurnalism în anul 1992, la postul SOTI, chiar dacă nu avea experiență în domeniu. Cu determinare și perseverență, a impresionat la interviu și a fost aleasă să prezinte știrile. După această provocare inițială, a căutat să-și dezvolte abilitățile participând la un stagiu la CNN, unde a avut șansa de a vedea culisele unei redacții de știri și de a învăța tehnologiile folosite pentru a realiza un program de știri de calitate.

Afilierea cu Pro TV și Longevitatea Carierei

Andreea Esca și-a legat numele de Pro TV, unde s-a alăturat echipei la 1 decembrie 1995. Salutul său iconic, „Bună seara România, bună seara București! Sunt Andreea Esca. PRO TV te salută!”, a devenit emblematic pentru postul de televiziune. De atunci, a fost prezentatoarea constantă a Știrilor Pro TV de la ora 19.00, cu excepția scurtelor întreruperi pentru concedii de maternitate și odihnă.

Cariera de Lungă Durată și Realizările Remarcabile

Andreea Esca este considerată cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, având o carieră impresionantă de aproape 30 de ani în industria televiziunii. De-a lungul timpului, a fost recunoscută și recompensată pentru devotamentul și excelența sa în jurnalism. A câștigat titlul de „Femeia Anului” de două ori și a fost distinsă cu premiul pentru cel mai bun prezentator din România. A fost onorată cu Ordinul Național de Merit al Franței în grad de Cavaler în 2018.

Implicarea Umanitară și Succesul Profesional

Pe lângă activitatea sa în media, Andreea Esca s-a implicat activ în numeroase campanii de binefacere și este membră a fundației „Renașterea” începând cu anul 2001. A demonstrat că succesul înseamnă muncă asiduă, pasiune și determinare, și a reușit să îmbine o carieră strălucitoare în jurnalism cu implicarea activă în proiecte umanitare. Andreea Esca este nu doar o jurnalistă remarcabilă, ci și un exemplu de dedicare, generozitate și profesionalism, inspirând generații întregi cu povestea sa de succes și angajamentul său pentru comunitate.

Locul nasterii: București

Copii: 2 copii - Alexia și Aris

Mariaje/Relatii: căsătorită cu Alexandre Eram…

Ziare247 - Mihai CostelIn urma cu 19 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
In urma cu 4 ore
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
In urma cu 4 ore
Ziare247 - Mihai Costel
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7