Stiri Jurnalisti Alessandra Stoicescu: Carieră și Viață Persoanală
Alessandra Stoicescu: Carieră și Viață Persoanală

Alessandra Stoicescu: Carieră și Viață Persoanală

Născută pe 28 aprilie 1976 în București, România, Alessandra Stoicescu a devenit un nume cunoscut în lumea televiziunii românești. Primele ei pași în lumea artei au fost marcați de perioada petrecută la Liceul de Artă "Nicolae Tonitza", unde a studiat scenografia între anii 1990 și 1994.

Determinată să-și dezvolte cunoștințele și să-și construiască cariera, a urmat apoi Școala BBC de Televiziune în perioada 1995-1996, consolidându-și abilitățile în domeniul media.

Educație și Formare Profesională

Drumul ei către excelență a continuat prin participarea la cursurile Centrului pentru Jurnalism Independent în perioada 1994-1996 și obținerea diplomei de licență în Sociologie și Psihologie la Universitatea Spiru Haret București între 1995 și 2000. Nu s-a oprit aici, ci a urmat și un curs de pregătire în Jurnalism, Politică Externă și Diplomație organizat de MAE în 1996. În căutarea unei perspective internaționale, Alessandra a beneficiat de o bursă acordată de Freedom House pentru un stagiu de pregătire la CNN în 1999.

Cariera în Jurnalism și Televiziune

Alessandra Stoicescu și-a legat destinul profesional de Intact Media Group, trustul media controlat de familia Voiculescu, încă din 1995. De-a lungul anilor, a ocupat poziția de editor-prezentator, contribuind semnificativ la dezvoltarea și consolidarea trustului. În paralel, a scris articole pentru Săptămâna Financiară, recunoscute de criticul Alex Ștefănescu drept "cele mai bune tablete din presa noastră". Cu un portofoliu diversificat, Alessandra a fost realizatoare a emisiunii "7 zile" de pe Antena 1, corespondent CNN, și reporter la alegerile din 1996, 2000 și 2004, precum și la atentatele teroriste din New York din 2001. În prezent, este cunoscută drept prezentator de știri la Observator 19 de pe Antena 1.

Realizări Academice și Profesionale

Absolventă de psihologie în 2003 și masterandă în Managementul Resurselor Umane, Alessandra Stoicescu a început să se implice și în consultanța în domeniul brandingului personal din 2005. Parcursul său profesional a fost marcat și de o altă bursă de jurnalism acordată de Freedom House și un stagiu de pregătire la CNN.

Recunoașteri și Premii

Cu o carieră impresionantă, Alessandra Stoicescu se bucură de mai multe premii de televiziune în palmares, unele acordate alături de echipa de la Observator, distincții provenind de la entități precum TV Mania sau Asociația Profesioniștilor din Televiziunea Română.

Viața Personală

În afara luminoasei ei cariere, Alessandra Stoicescu este căsătorită cu Sergiu Constantinescu începând din 2012. Familie lor s-a mărit cu venirea pe lume a primului copil, pe 29 iulie 2019, aducând bucurie și realizări în sfera personală a prezentatoarei de știri iubite de publicul român.

Născută: 28 aprilie 1976 (47 de ani) București, România

Copii: 1 (Sara Maria Francesca Constantinescu)

Ocupație: jurnalistă …

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 21 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
In urma cu 23 ore
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
In urma cu 3 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7