Stiri Externe Viktor Orban a refuzat să țină un minut de reculegere în memoria lui Navalnîi: „Şovinii nu merită respectul Parlamentului Ungariei”
Viktor Orban a refuzat să țină un minut de reculegere în memoria lui Navalnîi: „Şovinii nu merită respectul Parlamentului Ungariei”

Viktor Orban a refuzat să țină un minut de reculegere în memoria lui Navalnîi: „Şovinii nu merită respectul Parlamentului Ungariei”

Bence Tordai, deputat al opoziției, i-a adus un omagiu lui Alexei Navalnîi în discursul său și le-a cerut parlamentarilor să păstreze un minut de reculegere. Membrii coaliției de guvernare Fidesz-KDNP și cei ai partidului de extremă-dreapta Mi Hazánk nu s-au ridicat însă în picioare.

După acest gest, premierul Viktor Orban a luat cuvântul și le-a mulțumit că au respins propunerea.

„Şovinii nu merită respectul Parlamentului Ungariei. Și nu ne vom ridica pentru a onora pe cineva care i-a numit pe georgieni șobolani”,  a spus liderul maghiar cu referire la declarațiile făcute de Aleksei Navalnîi în 2008 când Rusia a invadat Georgia. „Altfel, să se odihnească în pace”, a încheiat Viktor Orban.…

Libertatea - Sebastian PricopIn urma cu 129 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7