Stiri Externe Transnistria cere ajutorul Rusiei pentru a o proteja de „presiunile crescânde” ale Chișinăului. Nicio mențiune despre „alipire”
Transnistria cere ajutorul Rusiei pentru a o proteja de „presiunile crescânde” ale Chișinăului. Nicio mențiune despre „alipire”

Transnistria cere ajutorul Rusiei pentru a o proteja de „presiunile crescânde” ale Chișinăului. Nicio mențiune despre „alipire”

„Cerem Consiliului Federaţiei şi Dumei de Stat a Rusiei (cele două camere ale parlamentului federal rus – n.r.) să implementeze măsuri de protecţie a Transnistriei pe fondul presiunii sporite din partea Republicii Moldova”, se indică într-o rezoluţie adoptată de deputaţii locali.

Cei 600 de „deputaţi de toate nivelurile” din stânga Nistrului roagă Rusia să „apere Transnistria”, ținând cont de faptul că peste 220.000 de cetățeni ruși locuiesc în regiune.

În rezoluţia lor, separatiştii transnistreni subliniază și „experiența pozitivă a Rusiei de pacificator la Nistru și statutul său de garant și mediator în procesul de negocieri în problema transnistreană”.…

Libertatea - Ramona CiobanuIn urma cu 127 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7