Stiri Externe Putin lansează un imperiu al răului alături de Coreea de Nord. Cum profită Rusia de conflictele globale
Putin lansează un imperiu al răului alături de Coreea de Nord. Cum profită Rusia de conflictele globale

Putin lansează un imperiu al răului alături de Coreea de Nord. Cum profită Rusia de conflictele globale

Vladmir Putin se angajează într-un joc global din ce în ce mai periculos, în timp ce încearcă să distragă atenția de la războiul său din Ucraina, spun experți în Kremlin citați de Daily Beast.

„Putin -adevăratul aliat al Hamas- a definit liniile marii confruntări: Hamas, Iran, Rusia, China pe de o parte, și Israel, Ucraina și Statele Unite, pe de altă parte”, este de părere Natan Șaranski, un disident sovietic și fost viceprim-ministru al Israelului.

Președintele Vladimir Putin perfecționează un „nou imperiu al răului” pentru a înfrunta Occidentul, apreciază el.

Sevgil Musaieva, redactor-șef al Ukrainska Pravda, spune că există un consens ferm la Kiev precum că Putin a jucat un rol în operațiunea bine pregătită a grupării militante palestinene Hamas, considerată teroristă de SUA și UE.

„Șeful serviciilor de informații ale apărării [ucrainene] ne-a spus clar că Kremlinul știa despre atacul asupra Israelului de către Hamas. Rusia a continuat să ne bombardeze în est și în sud, ucigând sute de civili, dar Ucraina a dispărut de pe primele pagini ale ziarelor. Chiar și după ce Rusia a bombardat înmormântarea din satul Groza ... toate știrile s-au concentrat pe Israel și pe războiul Hamas, ceea ce, evident, a făcut jocul lui Putin”, afirmă acesta.…

Adevarul - George-Andrei CristescuIn urma cu 48 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7