Stiri Externe Politologul Cristian Pîrvulescu, despre declarațiile lui Macron privind trimiterea de trupe în Ucraina: „N-a fost o scăpare. A făcut-o special”
Politologul Cristian Pîrvulescu, despre declarațiile lui Macron privind trimiterea de trupe în Ucraina: „N-a fost o scăpare. A făcut-o special”

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre declarațiile lui Macron privind trimiterea de trupe în Ucraina: „N-a fost o scăpare. A făcut-o special”

„Astăzi nu există un consens cu privire la desfășurarea trupelor terestre într-o manieră oficială, intenționată și aprobată. Dar nimic nu trebuie exclus, nicio opțiune. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război”, a declarat Macron, pe 26 februarie, provocând reacții atât în Occident, cât și la Moscova.

Politologul crede că afirmația președintelui francez nu a fost o scăpare și că este vorba despre „o strategie pentru a răspunde atacurilor rusești”.

„Nu a existat consens, a spus-o foarte clar Macron și se pare că discuția a fost mai degrabă una marginală. Dar, așa cum au spus experții militari, este un mesaj care se transmite Moscovei: ar putea ca acest lucru să se întâmple. La Paris deja toată opoziția de dreapta și de stânga îl critică pe Macron. Cancelarul german, prim-ministrul suedez au declarat că nu trimit trupe. În egală măsură, președintele ceh și prim-ministrul polonez. Deci nu se pune problema”, a explicat Cristian Pîrvulescu.…

Libertatea - Ena StanciuIn urma cu 127 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7