Stiri Externe Israelul cere cetăţenilor săi să plece imediat din Egipt și Iordania. Alertă și pentru Maroc
Israelul cere cetăţenilor săi să plece imediat din Egipt și Iordania. Alertă și pentru Maroc

Israelul cere cetăţenilor săi să plece imediat din Egipt și Iordania. Alertă și pentru Maroc

Apelul a fost făcut într-un comunicat comun emis de Agenţia de Securitate Naţională, Biroul prim-ministrului şi Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru Egipt și Iordania, nivelul de alertă de securitate a fost ridicat la 4, cel mai mare, iar cetățenii israelieni din aceste țări sunt sfătuiți să plece cât mai curând posibil.

Cu privire la Maroc, nivelul de alertă a fost ridicat la 3, israelienii fiind sfătuiți să evite călătoriile neesențiale.

„Din cauza continuării războiului, în ultimele zile au fost detectate alte agravări semnificative ale protestelor împotriva Israelului în mai multe ţări, în special în ţările arabe din Orientul Mijlociu, alături de manifestări de ostilitate şi violenţă împotriva simbolurilor israeliene şi evreieşti”, potrivit comunicatului emis de autoritățile israeliene.

O alertă similară, de nivel 4 a fost deja emisă pe 17 octombrie pentru Turcia.

Vineri, mii de oameni s-au adunat în Iordania, Egipt şi Turcia pentru a cere încetarea bombardamentelor armatei israeliene asupra Fâşiei Gaza, notează Reuters.…

Libertatea - Ramona CiobanuIn urma cu 258 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7