Stiri Externe Fermierii greci intră cu tractoarele în Atena pentru a protesta față de creșterea costurilor. Premier: „Nu mai avem nimic de dat”
Fermierii greci intră cu tractoarele în Atena pentru a protesta față de creșterea costurilor. Premier: „Nu mai avem nimic de dat”

Fermierii greci intră cu tractoarele în Atena pentru a protesta față de creșterea costurilor. Premier: „Nu mai avem nimic de dat”

Printre preocupările menționate de fermieri se numără impactul creșterii costurilor energiei, concurența din străinătate și efectele inundațiilor recente. De altfel, acestea sunt îngrijorări similare cu cele manifestate de fermieri din întreaga europe, fiind organizate în acest an manifestații în majoritatea statelor europene.

Luni seara, fermierii și-au aliniat tractoarele și remorcile de-a lungul autostrăzilor după ce și-au dat întâlnire într-un punct din centrul Greciei, unde și-au petrecut noaptea înainte de a se îndrepta spre Atena.

„Sunt multe probleme, mai ales cu combustibilul și costurile cu energia”, a spus unul dintre fermierii care protestează, Christos, din orașul grecesc Kastro din centrul Greciei. „Anul trecut a fost catastrofal pentru fermieri, nu am produs struguri, nu am produs ulei de măsline, am produs un pic de bumbac, dar a fost cumpărat la preț de nimic”.…

Libertatea - Sebastian PricopIn urma cu 135 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7