Stiri Externe Fermierii europeni continuă protestele, în timp ce UE dezbate măsuri de sprijin. „Să-i ascultăm pe cei care lucrează zilnic pământul”
Fermierii europeni continuă protestele, în timp ce UE dezbate măsuri de sprijin. „Să-i ascultăm pe cei care lucrează zilnic pământul”

Fermierii europeni continuă protestele, în timp ce UE dezbate măsuri de sprijin. „Să-i ascultăm pe cei care lucrează zilnic pământul”

„Unele țări nu respectă regulile, nu au controale de calitate”, spune Juan, care cultivă lămâi în Andaluzia și care acum participă la protestul fermierilor care au blocat portul Malaga.

Sătui de situația pieței și încurajați de proteste similare din alte state europene, fermierii spanioli și-au scos marți tractoarele din hambare, cu două zile înaintea protestelor programate de principalele asociații de fermieri din țară. Ei au blocat mai multe autostrăzi majore, marți dimineață, în toată țara, au declarat autoritățile rutiere.

Protestele au determinat guvernul spaniol să distribuie o subvenție suplimentară de 269 de milioane de euro pentru 140.000 de fermieri, iar Comisia Europeană să renunțe la un plan de reducere la jumătate a utilizării pesticidelor.…

Libertatea - Sebastian PricopIn urma cu 148 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7