Stiri Externe Expert român, despre diferența radicală dintre războaiele din Ucraina și Fâșia Gaza. „Unul nu are soluție militară”
Expert român, despre diferența radicală dintre războaiele din Ucraina și Fâșia Gaza. „Unul nu are soluție militară”

Expert român, despre diferența radicală dintre războaiele din Ucraina și Fâșia Gaza. „Unul nu are soluție militară”

Hari Bucur Marcu, cunoscut expert în managementul crizelor, compară cele mai fierbinți crize ale momentului, războiul din Ucraina cu cel din Fâșia Gaza, și explică de ce nu există un termen de comparație între cele două.

Războiul de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei nu are nicio soluție militară, susține încă din start Hari Bucur Marcu, într-o analiză postată pe Facebook. Spre deosebire de războiul de agresiune al Hamas asupra Israel, care are doar soluții militare, mai scrie autorul.

„Să vă explic. Indiferent de evoluția situației pe teatrul de război din Ucraina, indiferent de asigurarea sau ratarea fluxurilor de aprovizionare cu muniții și de împrospătare a trupelor combanate, din ambele tabere, Rusia nu își poate atinge prin acțiuni/operații militare niciunul dintre obiectivele declarate sau confidențiale, pe care le-a avut, la momentul declanșării războiului neprovocat, nejustificat și ilegal, acum doi ani”, mai scrie el.…

Adevarul - Ştefan LicăIn urma cu 190 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7