Stiri Externe Europarlamentar polonez: „UE ar trebui să asigure servicii contraceptive de calitate de la țărmul Portugaliei până la coasta României și a Bulgariei”
Europarlamentar polonez: „UE ar trebui să asigure servicii contraceptive de calitate de la țărmul Portugaliei până la coasta României și a Bulgariei”

Europarlamentar polonez: „UE ar trebui să asigure servicii contraceptive de calitate de la țărmul Portugaliei până la coasta României și a Bulgariei”

„Contracepția este esențială pentru egalitatea de gen. Oamenii trebuie să poată face alegeri informate cu privire la corpul și la sănătatea lor sexuală”, scrie, pentru site-ul Euronews, Robert Biedroń.

Acesta este europarlamentar de centru-stânga și promotor al drepturilor comunității LGBT. Articolul despre contracepție l-a publicat în contextul în care, în această perioadă, se sărbătorește dragostea la nivel internațional.

Europarlamentarul Robert Biedroń consideră că e momentul potrivit pentru a reflecta asupra accesului la metodele contraceptive.

„Accesul la contracepție de calitate și la informații despre asta este esențial pentru drepturile sexuale și reproductive, care sunt drepturi ale omului”, scrie politicianul. El susține și că aceste drepturi sunt strâns legate de dreptul fundamental la sănătate și de combaterea violenței bazate pe gen.…

Libertatea - Medeea StanIn urma cu 138 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7