Stiri Externe Emmanuel Macron a ajuns în Israel. Președintele Franței, întâmpinat de familiile victimelor Hamas
Emmanuel Macron a ajuns în Israel. Președintele Franței, întâmpinat de familiile victimelor Hamas

Emmanuel Macron a ajuns în Israel. Președintele Franței, întâmpinat de familiile victimelor Hamas

Şeful statului francez va avea întrevederi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, cu preşedintele Isaac Herzog, precum şi cu liderii opoziţiei Benny Gantz şi Yair Lapid, la Ierusalim, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron şi Benjamin Netanyahu vor face o declaraţie în faţa presei la finalul întrevederii lor.

Cel puţin 30 de cetăţeni francezi au fost ucişi, cel mai grav bilanţ de după atacul din 14 iulie 2016 de la Nisa (86 de morţi) în sudul Franţei, iar alţi şapte au fost daţi dispăruţi, dintre care o ostatică în mod sigur şi mai mulţi alţii fiind probabil deţinuţi de Hamas în Gaza.

Potrivit preşedinţiei franceze, Emmanuel Macron va pleda pentru un „armistiţiu umanitar” care să permită accesul de ajutor în Gaza, aflată sub blocadă completă, şi ieşirea din acest teritoriu a ostaticilor luaţi de Hamas în cursul atacului.

Emmanuel Macron intenţionează totodată să „continue mobilizarea pentru a evita o escaladare periculoasă în regiune”, în special între puternica mişcare şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, şi Israel.…

Libertatea - Bobi NeacșuIn urma cu 39 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7