Stiri Externe De ce Israelul tot amână invazia terestră în Fâșia Gaza. „Scopul este de a dezmembra total Hamas”
De ce Israelul tot amână invazia terestră în Fâșia Gaza. „Scopul este de a dezmembra total Hamas”

De ce Israelul tot amână invazia terestră în Fâșia Gaza. „Scopul este de a dezmembra total Hamas”

Potrivit New York Times, unul din motivele amânării ar putea fi insistențele SUA, care doresc întâi eliberarea tuturor prizonierilor luați de Hamas, dar și un răgaz pentru a se pregăti pentru orice evoluție ulterioară a evenimentelor, inclusiv intervenții indirecte ale Iranului.

Cu tancuri şi trupe masate la graniţa cu Gaza, aşteptând ordinul de a trece, Israelul şi-a intensificat bombardamentele asupra enclavei în cursul nopţii, dar momentul declanşării aşteptatei ofensive terestre rămâne incert, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că Israelul a intensificat loviturile aeriene în Gaza pentru a lovi ţinte care să reducă riscul pentru trupe în următoarea etapă a războiului. O invazie terestră este aşteptată, dar momentul acesteia rămâne neclar.

Întrebat luni de către postul australian de televiziune ABC dacă invazia a fost amânată pentru a da timp scoaterii ostaticilor israelieni din Gaza, un alt purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), Jonathan Conricus, a fost evaziv. „Aceasta este o întrebare foarte bună. Răspunsul pe care îl pot oferi este că vom dezmembra Hamas în totalitate şi ne vom aduce oamenii acasă”, a spus el.…

Adevarul - George-Andrei CristescuIn urma cu 49 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7