Stiri Externe Armenia și Azerbaidjan au fost stabilit principiile pentru un tratat de pace. Premierul armean: „Avem vești bune și vești proaste”
Armenia și Azerbaidjan au fost stabilit principiile pentru un tratat de pace. Premierul armean: „Avem vești bune și vești proaste”

Armenia și Azerbaidjan au fost stabilit principiile pentru un tratat de pace. Premierul armean: „Avem vești bune și vești proaste”

Premierul armean, Nikol Paşinian, a anunțat sâmbătă că Armenia și Azerbaidjanul au convenit asupra principiilor fundamentale ale unui tratat de pace, conform agenției de știri rusești TASS, citată de Reuters.

Cele două națiuni se confruntă cu tensiuni de lungă durată, în special legate de regiunea azeră Nagorno-Karabah, locuită în majoritate de armeni. Aspirațiile acestora pentru independență au fost zdrobite în urma unei ofensive rapide a Azerbaidjanului în septembrie, care a provocat un exod masiv al armenilor din această regiune.

Cu toate acestea, Paşinian a indicat că s-au făcut progrese în discuțiile pentru un tratat de pace, deși a recunoscut că există încă obstacole în calea unui acord total.…

Adevarul - Redacţia AdevărulIn urma cu 12 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7