Stiri Externe Africa de Sud acuză Israelul la Curtea Internațională de Justiție de „acte de genocid” în Gaza. Diplomația israeliană se declară „dezgustată”
Africa de Sud acuză Israelul la Curtea Internațională de Justiție de „acte de genocid” în Gaza. Diplomația israeliană se declară „dezgustată”

Africa de Sud acuză Israelul la Curtea Internațională de Justiție de „acte de genocid” în Gaza. Diplomația israeliană se declară „dezgustată”

În cea mai recentă evoluţie a războiului Israelului împotriva Hamas, zeci de mii de locuitori din Gaza, recent strămutaţi, s-au refugiat vineri în centrul enclavei palestiniene, fugind de o nouă ofensivă israeliană cu tancuri, în timp ce avioanele de război care au atacat sudul Fâșiei au distrus case şi au îngropat sub moloz familii în timp ce dormeau.

Solicitarea adresată instanţei ONU este cea mai recentă mişcare a Africii de Sud, un critic vehement al războiului declanșat de Israel, pentru a creşte presiunea internațională asupra autorităților israeliene, după ce luna trecută parlamentarii sud-africani au votat în favoarea închiderii ambasadei israeliene din Pretoria şi suspendării tuturor relaţiilor diplomatice până la încheierea unui acord de încetare a focului în Gaza între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.…

Libertatea - Andrei StanIn urma cu 188 zile
Alte stiri din Externe

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Externe

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7