Stiri Celebrități Totul despre Vladimir Putin: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Vladimir Putin: vârstă,   înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Vladimir Putin: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Biografie: Vladimir Vladimirovici Putin este unul dintre cei mai cunoscuți oameni politici ai planetei. În vârstă de 71 ani, s-a născut pe data de 7 octombrie 1952 în localitatea Sankt Petersburg din Rusia, fiind singurul copil al unui veteran de război și a unei femei muncitoare.

Carieră

În adolescență se angajează la un post de radio și practică judo. Urmează Facultatea de Drept, după care se angajează în serviciul de contraspionaj, fiind recrutat de KBG. Timp de cinci ani este trimis în Germania, însă o dată cu căderea regimului comunist, este rechemat în Uniunea Sovietică. În anul 1999 obține prima funcție importantă, devenind prim-ministru iar în luna decembrie a aceluiași an devine președinte interimar al Federației Ruse. Aceasta reușește să obțină două mandate consecutive între anii 2000 – 2004, respectiv 2004 – 2008. Datorită Constituției, acesta nu mai poate avea un al treilea mandat prezidențial și redevine prim-ministru între anii 2008 – 2012. În anul 2012 reușește să câștige un nou mandat prezidențial pentru o perioadă de șase ani. În urma alegerilor prezidențiale din 2018, pe care le câștigă, decide să schimbe Constituția Rusiei și își asigură funcția până în anul 2036. În anul 2022, se face remarcat negativ pe întreaga planetă, în urma deciziei de a porni războiul împotriva Ucrainei. Urmează sancțiuni drastice din partea Uniunii Europene, în timp ce acesta încearcă prăbușirea economiei lumii oprind furnizarea de gaz pe plan extern.

Viață personală

Vladimir Putin se căsătorește în anul 1983 cu Ludmila Putina, de care divorțează în anul 2013. Alături de aceasta are două fete, ambele născute în Germania. Ekaterina se naște în anul 1985 la Dresda, în timp ce Maria se naște în anul 1986. Aceștia își completează familia cu un pudel alb, pe nume Tosca. Liderul de la Kremlin își păstrează viața personală departe de lumea publică.

Avere

Deși Vladimir Putin încearcă să păstreze un anonimat legat de viața personală, se zvonește că acesta ar avea 40 miliarde de dolari în active transpuse în 70 miliarde de dolari.

Arte marțiale

Deși ajuns la o vârstă destul de înaintată, Vladimir Putin păstrează o formă de invidiat, sportul lui preferat fiind judo-ul. A început să se antreneze de la vârsta de 14 ani, practicând sambo după care a trecut la judo, sport pe care îl practică și în ziua de azi. Este câștigător a multiple medalii în acest sport în orașul Sankt Petersburg. Datorită faptului că a reușit să aducă un nou statut țării sale, revista americană Time îi acordă premiul de „Persoana anului 2007”. …

Ziare247 - Eduard MariusIn urma cu 40 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7