Stiri Celebrități Totul despre Andreea Bănică
Totul despre Andreea Bănică

Totul despre Andreea Bănică

Andreea Bănică este una dintre cele mai remarcabile și longevive personalități din industria muzicală românească, cu o carieră impresionantă care se întinde pe parcursul a aproape două decenii. Debutul său în lumea muzicii a avut loc în trupa Exotic, iar apoi în Blondy, însă a atras atenția publicului prin cariera sa solo.

Andreea Bănică: Inceputurile carieiri muzicale

Andreea Bănică, s-a nascut in Eforie Sud si a trait acolo pana la absovlirea Liceului Teoretic "Carmen Sylva". Si-a făcut debutul în muzică în anul 1998, participând la prestigiosul Festival de la Mamaia. La scurt timp, împreună cu Claudia Pătrășcanu și Iulia Chelaru, a pus bazele trupei Exotic. După doi ani în această formație, în 2001, Andreea s-a alăturat trupei Blondy, alături de Cristina Rus, care s-a bucurat de un mare succes in industria muzicala romaneasca. După lansarea a trei albume, trupa Blondy s-a destrămat în 2005 atunci cand Cristina a luat decizia de a-si inceta cariera pentru a se dedica familiei. Andreea Bănică a dezvăluit că a fost profund afectată când colega ei de trupă a luat această hotărâre, care a avut un impact semnificativ și asupra ei, insa cu timpul, s-a dovedit a fi o alegere extrem de inspirată. Ca artist solo, ea a lansat numeroase hituri și a câștigat numeroase premii în industria muzicală, bucurandu-se de un succes si mai mare decat inainte.

Detalii despre familie

Andreea Bănică a petrecut o copilărie fericită la Eforie Sud, chiar dacă familia sa nu se afla într-o situație financiară privilegiată. Părinții săi au depus eforturi considerabile pentru a se asigura că ea și surorile sale nu le lipsesc de nimic. Cu toate că era încă foarte tânără, a suferit o pierdere grea când și-a pierdut ambii părinți: mama sa a pierit în urma unei lupte îndelungate cu cancerul esofagian, în timp ce tatăl său a decedat în urma unui tragic accident. Cântăreața a împărtășit cu publicul că mama ei a decedat în timpul unui concert, iar știrea tragică a aflat-o abia după terminarea spectacolului. Artista a facut urmatoarea declaritie despre parintii ei pe retelele de social media: ''Sunt pe drumul către cimitir, nu am fost de foarte mult timp, cred că de anul trecut, din vară, la părinții. Îmi doresc să ajung la părinții mei, acolo unde sunt înmormântați. Sora mea mă așteaptă. Mă duc să aprind o lumânare, să pun niște flori și să-mi amintesc de vremurile frumoase pe care le-am petrecut alături de ei."

Poveste ei speciala de dragoste

Un aspect cu totul neobișnuit în lumea showbiz-ului românesc este relația unică a Andreei Bănică. Singura sa poveste de dragoste a fost cu Lucian Mitrea, pe care l-a întâlnit în clasa a zecea și cu care s-a căsătorit în 2008. În 2009, Andreea a adus pe lume primul copil al cuplului, o fetiță pe nume Sofia. Și-au binecuvântat căsnicia și în 2016, când Andreea i-a dăruit soțului ei un fiu minunat, Noah.

Realizarile inafara muzicii

Andreea Bănică nu s-a limitat doar la muzică, ci a explorat și lumea televiziunii. A fost gazda emisiunii "Cocktail" timp de 12 ediții în 2002 și a prezentat "Folclorul Contraatacă" timp de trei sezoane între 2003-2004, la postul de televiziune Antena 1. De asemenea, a fost gazda emisiunii "În Papuci de Vedetă" la Kanal D. În 2018, a devenit gazda emisiunii "Provocarea Starurilor" la TVR 1, după ce a ținut locul Ilincăi Vandici în emisiunea "Bravo, Ai Stil", în timpul concediului acesteia de maternitate. Este cu adevărat o artistă desăvârșită, abordând cu succes atât industria muzicală, cât și cea de televiziune, și continuând să inspire publicul cu talentul și pasiunea sa. …

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 33 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7