Stiri Celebrități Totul despre Andra Măruță: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Andra Măruță: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Andra Măruță: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Una dintre cele mai iubite artiste din România, Andra Irina Măruță se naște pe data de 23 August, 1986 în Câmpia Turzii, Cluj, România. Andra este o vedetă de televiziune și cântăreață de muzică pop si R&B.

Copilărie

Încă de mică, aceasta a avut o afinitate pentru lumea muzicală, îngânând cântecele auzite la părinții acesteia. Finalizează Liceul Economic "A.D. Xenopol", după care decide să se axeze pe partea muzicală, urmând cursurile Facultății de Psihologie Muzicală la Universitatea Spiru Haret din București.

Carieră

Având un talent uriaș, Andra se decide la vârsta de 14 ani să lucreze la primul său album intitulat Andra, în studioul de înregistrări Dr. Costi. Albumul era format din zece piese și conținea diferite genuri muzicale. Primește prima nominalizare la Premiile Industriei Muzicale Românești în urma melodiei În noapte mă trezesc la categoria Pop, Dance și R&B. În anul 2002 reușește să lanseze al doilea său album, obținând locul 4 la secția creație la Festivalul Mamaia. Doi ani mai târziu, este nominalizată la Premiile Radio București, pentru cel mai bun interpret, în urma piesei de pe al treilea său album, Vreau sărutarea ta, realizat alături de Tiger 1.

În anul 2007, Andra decide să schimbe genul muzical, lansând primul album de muzică folclorică împreună cu fratele ei, Săndel, album intitulat De la frate la soră. În același an, obține locul doi la Festivalul Cerbul de Aur de la Brașov. Apogeul carierei însă urmează să îl aibe în anul 2009, când Andra schimbă din nou stilul muzical și se orientează spre dance. Participă câțiva ani mai târziu la turneul național LIDL Mix Music Evo, alături de artiști consacrați precum Connect-R sau Andreea Bălan.

Continuă să câștige notorietate din postura de jurat al emisiunii Românii au Talent, emisiune difuzată de postul de televiziune PRO TV. Reîntoarcerea la muzica pop îi aduce un succes imens, melodia Inevitabil va fi bine fiind unul dintre cele mai vizionate clipuri de pe Youtube cu peste 30 de milioane de vizualizări. Andra reușește să scoată hit-uri pe bandă, câștigând aprecierea publicului prin melodiile Avioane de hârtie sau K la Meteo. Munca îi este recunoscută în urma acestor melodii, primind discul de platină în urma vânzării a peste 10 000 de unități ale albumului Inevitabil va fi bine. Andra este considerată una dintre cele mai de succes femei din România, fiind imaginea companiilor Garnier și Lidl, având apariții și în revistele Tango, Cosmopolitan sau Unica.

Viața sentimentală

Andra și Cătălin Măruță formează unul dintre cele mai sudate cupluri din lumea mondenă. Se căsătoresc în anul 2008, urmând a avea 2 copii împreună. În anul 2011, aceștia devin părinți pentru prima oară, urmând ca în anul 2015 să se nască Eva Maria Ioana, surioara lui David.

Avere

În urma celor peste 20 de ani petrecuți în lumea muzicală, Andra a reușit să adune o avere considerabilă, fiind una dintre cele mai bine plătite artiste din România. Concertele, evenimentele și contractele de imagine i-au adus sume consistente pe parcursul acestor ani. …

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 31 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7