Stiri Business Bătălie în șase pentru o investiție strategică în Portul Constanța
Bătălie în șase pentru o investiție strategică în Portul Constanța

Bătălie în șase pentru o investiție strategică în Portul Constanța

Compania de stat Oil Terminal, aflată sub autoritatea tutelară a Ministerului Energiei, informează acționarii și investitorii că, pană la data limita de 20.10.2023, au fost depuse intenții pentru dezvoltarea unui terminal pentru bitum în Portul Constanța de către:

1. Takida Terminal S.R.L.; 2. Euronova Energies S.A.; 3. Frial S.A.; 4. OMV Petrom S.A.; 5. Trafigura Pte Ltd; 6. Vitaro Energy S.R.L.

În perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre aceștia pentru a identifica cele mai potrivite soluții de constituire a parteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obținute ulterior urmând a fi supuse analizei Adunării Generale a Acționarilor.

”Avem confirmarea din partea pieței cu privire la oportunitatea dezvoltării unui terminal de bitum în Portul Constanța. Sunt 6 oferte, inclusiv din partea unor companii globale serioase. Va urma o procedură de selecție competitivă și transparentă, așa cum și-a asumat conducerea OIL Terminal. Răspundem unei nevoi din partea pieței interne, pentru care România acoperă mai puțin de un sfert din producția internă. În plus, este important să ne pregătim încă de pe acum, prin această investiție strategică, pentru efortul de reconstrucție a Ucrainei în anii ce vor veni”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.…

Cotidianul - Cosmin Pam Matei, Ioana Radu, (I.R.), Cosmin Pam Matei, (V.N.)In urma cu 46 zile
Alte stiri din Business

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Business

Libertatea

Libertatea

Business

De câți bani au nevoie europenii pentru a fi fericiți. Studiu
In urma cu 3 zile
Libertatea - Medeea Stan
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7